Дорогие друзья! Все мы озабочены сложившейся ситуацией, и многие из нас, в числе прочих, задаются вопросом: в рамках объявленных ограничений на выход из дома можно ли продолжать кормить уличных кошек?
Ответ: не просто можно, это является нашим моральным долгом. Естественно, что необходимо соблюдать все обозначенные мэрией правила: не оставлять еду после кормления, соблюдать чистоту места, кормить в удаленных от входов в дома местах. Организация “Ноах”, объединяющая все израильские общества защиты животных, составила специальный документ для предъявления при проверке.
Вместе мы сила!
Илана Лаевский, фото автора
22.3.2020
לכל המעוניין,
הנדון: האכלת חתולי קהילה תחת משבר הקורונה
. ההגנה על בעלי החיים, גם בעתות חירום, היא מעקרונות היסוד במשפט הישראלי, אשר כל דבר חקיקה והפעלת 1 סמכות נבחנים לאורה.
. האכלת חתולים במרחב הציבורי מהווה צורך קיומי בסיסי, והיא מוסדרת ומעוגנת בדין הישראלי, בין היתר 2 , בפסיקה ענפה של בתי המשפט כולל בית המשפט 1994-בחוק צער בעלי חיים (הגנה על בעלי חיים), תשנ”ד 1 העליון ובהנחיות של משרדי הממשלה הרלוונטיים (משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה).
. עם התפרצות מחלת הקורונה אימצו משרד החקלאות וארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות את 3 ) וארגונים בינלאומיים נוספים לפיה בעלי חיים- כולל חתולים- לא WHOעמדת ארגון הבריאות העולמי ( .מאותה 2 נמצאו כנדבקים או מעבירים את נגיף הקורונה, ולפיכך אין לנקוט בכל צעדים בכל הנוגע אליהם סיבה ממש, מתירות התקנות כהגדרתן להלן גם לצאת עם כלב לטיול.
(להלן: “התקנות”) מתירות לציבור 2020- . תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש- הגבלת פעילות), תש”ף 4 לצאת מביתו בנסיבות שונות, החל מהצטיידות במזון וסיוע לאחר, ועד לקיום פעילות ספורט, הפגנה או יציאה ), יציאה לכל צורך חיוני אף אם 13(א)(2לזמן קצר בסביבת המגורים. כן מתירות התקנות, במסגרת סעיף סל לא נקבע בתקנות במפורש.
. חתולי הקהילה תלויים באופן קריטי במזון ובטיפול הרפואי שניתן להם דרך קבע על ידי תושבות ותושבים 5 אכפתיים. מניעת פעילות חיונית זו משמעה גזירת דינם של בעלי חיים רבים (ביניהם גורים, זקנים, חולים במחלות כרוניות כגון מחלת כליות) לסבל וייסורים ברחוב כתוצאה מרעב וממחלות, אשר מעבר להיותה קשה ובלתי חוקית בשל הפגיעה בעלי החיים עצמם, עלולה גם לסכן את בריאות הציבור.
עמותת תנו לחיות 4884/00); בג”ץ 1998( 769 )1 העמותה למען החתול נ’ עיריית ערד, פ”ד נה( 6446/96 למשל, בג”ץ 1 ;)20.11.2001 מדינת ישראל נ’ יורובסקי ( 897/01); ת.פ2004( 202 )5 לחיות נ’ מנהל השירותים הווטרינריים בשדה במשרד החקלאות , נח( -; הנחיות המשרד להגנת הסביבה 10.1.2013נייר עמדה של משרד החקלאות מיום www.sviva.gov.il/subjectsEnv/AnimalProtect/Pets/Pages/FeralCat.aspx
;18.3.2020 והנחיות משרד החקלאות לזמן קורונה, 9.3.2020 ובעלי חיים מיום, nCoV-2019 – עמדת השירותים הווטרינרים בנוגע ל 2 ,17.3.2020. הודעת ארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות בישראל
נח
התאחדות ישראלית של ארגונים להגנת בעלי-חיים ע.ר 76386 רחובות 3746 // ת.ד. noah.animals@gmail.com // noah.animals
. לפיכך ובהמשך לאמור לעיל, אין לראות ביציאה ממקום המגורים לצורך האכלת חתולים הפרה של התקנות 6 ואין למנוע פעילות זו, כל עוד היא נעשית בכפוף ליתר ההוראות וההנחיות שבתקנות ובהנחיות משרד .למעלה מכך, יש לסייע בהאכלה במקומות בהם קיים קושי לעשות זאת או ישנו חוסר במזון בשל 3 הבריאות התנאים שנוצרו, באופן העולה בקנה אחד עם האמירה כי “גדולתה של אומה וקדמתה המוסרית נמדדות לא רק ביחסה לבני אדם, אלא גם ביחסה לבעלי החיים שבתוכה”.
. בכל שאלה או בירור בעניין זה, ניתן לפנות לארגון נח, המהווה אף ‘ארגון למען בעלי חיים’ בעל מעמד 7 או בשליחת הודעה לעמוד noah.animals@gmail.comסטטוטורי בהתאם לחוק צער בעלי חיים, למייל .” התאחדות הישראלית של הארגונים להגנת בעלי חיים – הפייסבוק “נח
בברכה,
אמנון קרן, עו”ד ענבל קידר, עו”ד
הקליניקה לצדק סביבתי יועצת משפטית
התאחדות הישראלית של הארגונים להגנת בעלי חיים – ולהגנה על זכויות בעלי חיים נח